Čestným hosťom popradského festivalu horských filmov bude Slovinec Silvo Karo

10.10.2005 Poprad

Poprad 10. októbra (TASR) - Slovinský horolezec Silvo Karo (1960) bude čestným hosťom XIII. Medzinárodného festivalu horských filmov v Poprade, ktorý sa začn...
Poprad 10. októbra (TASR) - Slovinský horolezec Silvo Karo (1960) bude čestným hosťom XIII. Medzinárodného festivalu horských filmov v Poprade, ktorý sa začne v stredu 12. októbra. Trojčlenná porota, ktorej bude predsedať ruská žurnalistka a režisérka Svetlana Kochergina, posúdi 35 súťažných filmov z 15 krajín. Výsledky festivalovej súťaže slávnostne vyhlásia v nedeľu 16. októbra o 18. hodine. Bodkou za podujatím bude tradičná projekcia ocenených filmov.

Na sobotný večer naplánovali organizátori besedu s čestným hosťom festivalu, kameramanom a členom slovinského armádneho športového tímu Silvom Karom. Lezeniu sa venuje od roku 1977. Doposiaľ sa zúčastnil na 19 expedíciach mimo Európy. Za sebou má viac ako 900 výstupov, z nich 160 prvovýstupov. Je riaditeľom Horolezeckého festivalu horských filmov v Blede v Slovinsku. Za lezecké aktivity získal viacero ocenení, napríklad v roku 1988 v Trente \"Silver Gentian\" za lezecké výkony v Patagónii.
Súčasťou päťdňového filmového maratónu pod Tatrami bude aj projekcia nesúťažných filmov a fotovýstava nazvaná Mystika hôr. Autorom je Popradčan Pavol Jurčo, ktorý sa už roky venuje lezeniu a fotografovaniu v horách.
 

Vyberte región

mark